Aktivera din hund på ett stimulerande sätt för både hund och förare.

Rallylydnad har den vanliga familjehunden i åtanke och betoningen ligger på glädje och samarbete. Målsättningen för träningen är att skapa en hund som fungerar väl i hemmiljö tillsammans med familjen likaväl som på offentliga platser eller tillsammans med andra hundar. Teamet strävar efter smidighet och uppmärksamhet med positiv utstrålning.

Tävlingsformen rally bjuder på variation och spänning med inslag av traditionell lydnad och freestyle.

Rallylydnad innebär glädje och motivation och ett mycket gott samarbete som passar alla. Det är en aktivitet/sport som är vänlig, pigg och glad. Du behöver inte innan ha sk "pli" på hunden utan på rallylydnad tränar du in samarbetet och kontakten mellan dig och hunden. En röd tråd för rallylydnad är samarbete och vänlighet.

Du kan träna för att tävla men framför allt är detta riktigt kul och ger en enorm kontakt och följsamhet med din hund. Passar alla!

Rallylydnad består utav en bana som är uppbyggd av ett antal skyltar som förklarar vad hund och förare ska göra samt åt vilket håll de ska svänga mm.

Det finns 3 klasser inom rallylydnad, nybörjare - fortsättning - avancerad.

I nybörjarklass ska man ha hunden kopplad inne på banan. I fortsättning/avancerad skall hunden vara lös. Det är tillåtet  att prata och visa sin hund,  men man får inte ta på den. Det är också tillåtet att  använda sig utav

kroppsspråk, tecken och klapp på låret mm.

 Det är en bra träningsform för valpar och unghundar eftersom man tränar in vardags-/tävlingslydnaden på ett glatt och trevligt sätt. Det är även perfekt för den gamla hunden eftersom hund och förare själv bestämmer takten.

Rallylydnad låter som om det är en fartfylld sport men så är inte fallet. Man kan vara med och träna/tävla även om man har något funktionshinder